Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 030-6047679
  • info@allinonefinance.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  030-6047679

De verwachte bezuinigingen

Nederland heeft een begrotingstekort en om dit tekort onder de 3% te krijgen zullen een aantal bezuinigingen doorgevoerd moeten gaan worden. Welke dat definitief gaan worden is nog niet zeker, duidelijk is wel dat er veel zal gaan veranderen.

De komende verkiezingen in september spelen daar een belangrijke rol in. En die zullen met name bepalen welke van onderstaande bezuinigingen definitief door zullen gaan en welke niet.

Pensioen
Op tafel ligt het plan om vanaf 2013 de leeftijd waarop men met pensioen mag gaan ieder jaar te verhogen om uiteindelijk in 2024 de pensioenleeftijd te bereiken van 67.

Arbeidsmarkt
Voorgesteld is om ontslagvergoedingen te beperken. Daarnaast zullen de werkgevers de 1e zes maanden van de WW-uitkering zelf moeten gaan betalen.

Hypotheek
De hypotheekrente aftrek blijft gehandhaafd. Er wordt wel de voorwaarde aan verbonden om de hypotheek in 30 jaren volledig af te lossen. Daarbij gaat de voorkeur uit naar aflossing via een annuïteitenhypotheek. De overdrachtsbelasting blijft wel op 2% staan.

Gezondheidszorg
Ambtenaren, m.u.v. de gezondheidszorg, blijven met hun loon twee jaar op de nullijn staan. Er zal 75 miljoen extra worden uitgetrokken voor kwaliteitsversterking van de leerkracht.

Bonussen
De hogere inkomens worden in 2013 extra belast met een werkgeversheffing (eenmalige crisisheffing). Daarnaast zal er belastingverhoging komen op de excessieve vertrekbonussen van 30 naar 75%.

Auto
De onbelaste kilometervergoeding wordt afgeschaft, inclusief het onbelast privé gebruik van de lease auto.

BTW
Per 1 oktober 2012 zal het BTW percentage omhoog gaan van 19 naar 21%. De podiumkunsten zullen daarnaast weer gaan vallen onder het lage btw tarief. Een lagere inkomstenbelasting zal ter compensatie gaan gelden voor diegenen met een lager inkomen.
Accijnzen
Accijnzen op tabak, alcohol en frisdrank zal worden verhoogd. Daarnaast zal er 200 miljoen extra worden uitgetrokken voor stimulering verduurzaming economie (o.a. woningisolatie en duurzaam bouwen).

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-05-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.